Dátum: 2024 május 26. (vasárnap) | Fülöp, Evelin

hírek

Négynapos kínai versenyen vett részt Madarász Viktória és Rácz Sándor

2014. október 12-e és 15-e között rendezték meg a kínai Wuzhong-ban a „Taihu Lake Rim”-et (magyarul a „Taihu-tó körüli gyaloglóverseny”-t), melyen klubunk két sportolója, Madarász Viktória és Rácz Sándor is részt vett. A helyszínen készült további képekért kattintson IDE!

A verseny négy napon keresztül csapatban zajlott és több olimpiai-, világ- és Európa-bajnok is részt vett rajta. A gyaloglóknak első nap 11,2-t, a második nap 12-t, a harmadik nap 10-et a negyediken pedig 15,3 km-t kellett megtenniük. Viki egy portugál, egy fehérorosz és egy spanyol, Sanyi két olasz fiúval került egy csoportba.

Az elő két nap után Viki csapata az ötödik, Sanyi együttese a tízedik helyen állt.

Madarász Viki:Az úton minden rendben volt, bár a becsekkolásnál kicsit meglepődtünk, mert Dohábol Hong Kongba valamiért bussines classon tudtunk utazni (nevet – szerk.). A nagyszerű út szomorú fordulatot vett, mivel Sanyi bőröndje nem érkezett meg Sanghajba és nem is tudták merre lehet ... a legrosszabb az, hogy abban volt minden vitaminunk és a regenerációs eszközünk. Ezt leszámítva a verseny hangulat fantasztikus volt, teljesen más, mint egy világversenyen. Persze itt is a versenyre fókuszálunk, de mégis sokkal felszabadultabb a hangulat, pl. a melegítés előtt mindenki egymással és a helyiekkel készített fotókat.

14-én, kedden a 10 km-es távon Vikinek sikerült egyéniben a hihetetlenül erős mezőnyben egy nagyon dombos pályán az értékes tizenharmadik helyen célba érnie.

A 15-ei 15,3 km-es zárónapi, kemény hegyi szakasz után összesítésben Vikiék csapata a hatodik, Sanyiék együttese pedig a tízedik helyet szerezte meg.

Madarász Viki:Ez a pár nap nagyon hasznos tapasztalatszerzés volt a jövő augusztusi pekingi Atlétikai Világbajnokágra. Fantasztikus volt a hangulat, a pálya széléről folyamatosan bíztattak minket a szurkoló. Mivel most nem körpályán „mozogtunk”, mint általában a versenyeken, így még hihetetlenebb, hogy tíz-tizenöt km hosszan álltak végig az út szélén. Sajnos nagyon hamar elrepült ez a pár nap. Ez a rendhagyó verseny lehetőséget adott új barátságok megkötésére olyan emberekkel, akiknek ugyanaz a szenvedélyük, de éppenséggel a világ másik felén hódolnak a gyaloglás szeretetének. Úgy tűnik, így egy röpke hét után Sanyinak is előkerült a csomagja. Talán még a hazaút előtt eljut hozzánk is (nevet – szerk.)

A négynapos verseny alatt rengeteg embert mozgattak meg a szervezők. Közel 10.000-en voltak akik powerwalkingol-tak (erőgyaloglás).

GRATULÁLUNK!

Képek

2019.évi Karate Magyar Bajnokság című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41