Dátum: 2024 május 26. (vasárnap) | Fülöp, Evelin

hírek

MADARÁSZ VIKI LETT A LEGJOBB MAGYAR

Az UTE versenyzője erősebbik számában, női 35 km-es gyaloglásban a 16. lett a budapesti atlétikai világbajnokság csütörtöki versenynapján. A táv másik magyar indulója, Récsei Rita pedig a 22. helyen ért célba. A nőknél a hosszabbik táv bajnoka is a spanyol Maria Perez lett, aki vasárnap a 20 kilométeres számot is megnyerte.

 

A nőknél 46-an kezdték meg a versenyt, mely a Hősök teréről indult. A mezőny az Andrássy úton és a Hősök terén kialakított két kilométeres körön gyalogolt, a kordonok mellett szép számú nézősereg biztatta a versenyzőket, a jó hangulatról pedig egy folyamatosan mozgó fúvós zenekar gondoskodott.

Az időjárás a 7 órai rajt idején még elviselhető volt, később azonban gyorsan emelkedett a hőmérséklet és 8 óra után a napon már komoly hőség nehezítette a sportolók dolgát.

A versenyt a legjobbak nagy iramban kezdték, így a mezőny hamar szétszakadt és az élboly is folyamatosan fogyatkozott. Tíz kilométernél már csak öten maradtak elöl, 20 km-nél már csak ketten, majd a következő ezer méter közben a későbbi győztes Perez a perui Kimberly Garcia Leont is lerázta magáról, a folytatásban pedig nem hagyott kétséget afelől, hogy ő fog diadalmaskodni. A spanyol gyalogló több mint 14 km-en keresztül óriási iramot diktált, végül 2:38:40 órás vb-csúccsal diadalmaskodott, a második a peruit pedig több mint két perccel győzte le.

A magyarok közül az idén komoly egészségi problémákkal küszködő Madarász Viktória - aki 20 km-en 35. lett - jól felépített versennyel a 16. helyen ért célba, míg Récsei szintén jól megoldotta saját versenyét, aminek 22. hely lett a jutalma.

"Próbáltam csak élvezni és nagyon könnyen menni, mert tudtam, hogy az utolsó egy-másfél órában ki fog sütni a nap és a végére tartalékolni kell, hogy frissebb maradjak. A végén próbáltam összeszedni azokat a versenyzőket, akik jobban kezdtek vagy a meleg jobban megfogta őket és ez sikerült, úgyhogy nagyon elégedett vagyok" - mondta az MTI-nek Madarász Viktória, majd Récsei Rita hasonlóan jókedvűen értékelt. 

Gratulálunk Vikinek, és az őt felkészítő edzőnek, Rácz Sándornak is!

 

#hajrálilák

 

fotó: Jani Martin/UTE

Képek

2014. december 4. - Mikulás ünnepség című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41