Dátum: 2021 szeptember 24. (péntek) | Gellért

hírek

HÁROM ARANYÉREMET SZEREZTÜNK AZ OB-N

Klubunk kiváló eredményeket ért el a hétvégén a 126. Atlétikai Magyar Bajnokságon, Debrecenben. Aranyérmet szerzett Szabó Barbara magasugrásban, Madarász Viktória 5000 méteres gyaloglásban, valamint Vindics Balázs is 800 méteres síkfutásban. Nagyon szépen szerepelt a férfi váltónk is 4X400 méteren, ők bronzérmesek lettek. 

Néhány fiatalabb versenyzőnk is kiérdemelte az indulási jogot az idei eredményeik alapján, ők korosztályuknak megfelelően szerepeltek és igyekezetek a legjobb formájukat hozni. Gratulálunk nekik, hogy ott lehettek a felnőttek között! További sikereket kívánunk!

Az első nap magasugrónk, Szabó Barbara védte meg bajnoki címét, így már a 10. alkalommal állhatott fel a bajnokságok történetében a dobogó legfelső fokára!

Második nap reggel rendezték meg az 5000 méteres gyaloglás, ahol Madarász Viktória szintén megvédte bajnoki címét, így egy helyet előbbre lépett az olimpiai kvalifikációs listán, így még biztosabb a tokiói indulása. 

Férfi 800 méteren Vindics Balázs nyakába akaszthatták az aranyérmet. Balázs ezek után a 4x400m-es váltóban is szerepelt. 

A férfi váltónk 4x400m-en nagyon szép versenyzéssel harmadik helyen futott be a célba. Ez azért nagy eredmény, mert az UTE váltója volt a legfiatalabb váltó a magyar bajnokságon. Váltótagok: Farkas Bálint, Sánta Balázs, Birovecz Bátor, Vindics Balázs

Érmes versenyzőink edzői: Szabó István, Rácz Sándor, Zemen János, Kovács- Dóczi Orsolya, Nyilasi Péter.

Gratulálunk minden versenyzőnek és edzőnek!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41