Dátum: 2023 szeptember 30. (szombat) | Jeromos

hírek

A LEGJOBB MAGYAR LETT 800-ON VINDICS BALÁZS

A budapesti atlétikai világbajnokság keddi versenynapján Vindics Balázs nagyot futott 800 méteren, az előfutamban. Klubunk atlétája közel járt a továbbjutáshoz, majd a verseny után meghatottan köszönte meg a szurkolók buzdítását.

 

Az utolsó 800 méteres előfutamban állt rajthoz Vindics Balázs, aki az első kört lassabbra vette, a második elején pedig szép fokozatosan megkezdte a felzárkózást a világranglistát vezető kanadai Marco Arop mögött, ám az utolsó 150 méterre elfogyott az ereje, s végül 1:47.18-as idővel, ötödiknek futott be. 

 

Miután a táv másik magyar versenyzője, Huller Dániel saját előfutamában a 7. lett 1:47.41-es idővel, így összesítettben Vindics Balázs előkelőbb helyen végzett nála.

 

"Köszönöm szépen a szervezett szurkolást, nagyon jól esett! - mondta Vindics Balázs. - Szerencsésnek érzem magam, hogy pont egy hazai rendezésű világbajnokságra sikerült kijutnom életemben először. Előre tudtam, hogy magyar közönség előtt felülmúlhatatlan érzés lesz versenyezni. Az volt a tervem, hogy beállok a mezőny végére, és ha jó a tempó, akkor futok egy jó időt, ha viszont úgy érzem, hogy lassulunk, akkor előrébb megyek. Ezt sikerült is megvalósítanom, 500-tól egészen 700 méterig bejutó helyen futottam, amit a közönség bíztatása nagyban segített. Sajnos az utolsó 100 méterre már nem maradt elég erőm, nagyon sajnáltam, hogy nem tudtam meghálálni egy továbbjutással a bíztatást. Mindenesetre hatalmas élmény volt számomra a versenyzés, nagy köszönettel tartozok mindenkinek, aki szurkolt."

 

#hajrálilák

 

fotó: MASZ

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41