Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Sportnap az UTE Atlétáinál!

Atlétikai napot tartottunk a Szilágyi úti atlétikai pályáján, amit az Atlétika Szakosztály edzői csapata rendezett meg. „Igaz ködben és hidegben indult a nap, de verőfényes napsütéssel ért véget. A gyerekek nagyon élvezték a mozgást és a különböző feladatokat.” – mondta Szabó Dezső, szakosztályvezető, és hozzátette, ennek a rendezvénynek a célja most kivételesen nem a versengés, hanem az atlétika népszerűsítése és megszerettetése volt, olyan eszközökkel és feladatokkal, amit az iskolákban nem találkozhatnak.

Összesen hat iskola diákjai, közel négyszáz gyermek vett részt az eseményen. Akik megjelentek: a Bene Ferenc, Homoktövis, Csokonai, Pécsi Sebestyén, Szigeti és a Megyeri, akiket az UTE busszal szállított ki a helyszínre.

Hat állomáson próbálhatták ki magukat a gyerekek, ahol a Sport XXI. versenyrendszerre épülő feladatok és eszközök voltak felállítva a bemelegített gyerekeknek. Két ügyességi akadálypálya, ahol az ügyességüket próbálhatták ki, két dobó pálya, ahol kislabda, sípoló Vortex, szivacsgerely és Turbojav közül válogathattak kedvükre a gyerekek, egy távolugró állomás, ahol a szökdelő és ugró képességeiket próbálhatták ki és egy hosszútávfutó állomás várta a gyerekeket, ahol állóképességüket próbálhatták ki.

Az állomások között folyamatos volt a forgás, így mindenki kipróbálhatott minden feladatot. A gyerekeknek nem volt idejük unatkozni, így jól el is fáradtak. Ennek ellenére fülig érő mosollyal vették át a jól megérdemelt nápolyit, valamint jelentkeztek az UTE Atlétika Szakosztályába sportolni a rendezvény lezárásánál.

Mivel célunk továbbra is az atlétika megismertetése, megszerettetése és sok jó visszajelzést kaptunk a részt vevő iskolák vezetésétől, így a tavaszi félévben is tervezzük megismételni ezt az eseményt.

 

Képeket az eseményről a képgalériánkban láthatnak:

http://www.ute.hu/galeriak/Atletika/Sportnap-az-atletaknal-40

Hajrá UTE!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41