Dátum: 2018 április 23. (hétfő) | Béla

hírek

Papp Krisztina és Szabó Barbara is győzött a 122. atlétikai magyar bajnokság zárónapján!

Atlétika szakosztály 2017-06-12 Megtekintések száma: 854

2017-ben is három napos volt Magyarország legfontosabb atlétika versenye a Felnőtt Országos Bajnokság.

Ezen a versenyen minden hazai élvonalbeli atléta rajthoz áll és képviseli egyesületét. Nem volt ez másképp idén sem. Az UTE színeiben is jelen volt a nevezési listán az összes kiemelkedő eredménnyel rendelkező atlétánk, köztük Papp Krisztina és Szabó Barbara Olimpikonjaink, Tóth Rebeka és Furulyás Lili, akik az elmúlt esztendőben az Ifjúsági Európa bajnokságon is képviselték egyesületünket, valamint Kónya Enikő, aki jelenleg Országos Serdülő csúccsal, nagy eséllyel pályázik az EYOF indulásra.

A pénteki napon szerepelt a női férfi 100m előfutama és döntője is. Furulyás Lili a nem olyan régen átvészelt vírusos betegsége ellenére is bekerült a döntőbe ahol 6. helyen végzett. A férfiaknál Havasi Róbertnek ez nem sikerült, de meg kell említeni, hogy igen erős lett idén a mezőny (tavaly ugyanezzel az eredménnyel döntős lett volna). Hármasugrásban selejtezőt tartottak ahol két versenyzőnk állt rajthoz. Kónya Enikő várakozásoknak megfelelően hozta a döntőhöz szükséges eredményt ráadásul a saját korosztályos országos csúcsát is megjavította, de sajnos a megengedettnél picit nagyobb szélben. Mellette Kühne Grétának nem sikerült a döntőbe kerülés. Számára egyéni csúcshoz közeli eredmény kellett volna ehhez, ami nem sokon múlt. Emellett a két szám mellett még 1500m-en voltunk érdekeltek, ahol Papp Krisztina idei legjobbjával a számára nem megszokott számban is előkelő negyedik hellyel hangolt a vasárnapi 5000m-re. A férfiak közt hatodik helyen végzett Szemeti Péter.

Szombaton rendezték a hármasugrás döntőjét ahol Kónya Enikő végül hatodik helyen végzett, egyéni legjobbjától egy centiméterrel elmaradva. Megjegyezném, hogy Enikő még, csak serdülőkorú (15 éves). Délelőtt rendezték a női magasugrás selejtezőjét, ahol szintén két versenyzőnk volt érdekelt, Szabó Barbara és Fodor Zsófia. Mindkét versenyzőnk biztosan jutott a másnapi döntőbe. Délután volt a két 400m gátas lányunk előfutama is ahonnan Tóth Rebeka bíztató futással jutott tovább a másnapi döntőbe, de sajnos Almási Fanninak ez nem sikerült. Mellettük még gerelyhajításban és 800m előfutamban voltunk érdekeltek. 800m-en Szemeti Péter könnyedén jutott a vasárnapi döntőbe. Földvári Zsombor jó versenyzéssel ugyan, de nem került be a legjobbak közé a gerelyesek mezőnyében.

A záró napon már nem csak tovább jutásoknak, hanem Országos Bajnoki címeknek és dobogós helyezésnek is örülhettük! Először a női, férfi 200m-en voltunk érdekeltek, ahol Furulyás Lili és Havasi Róbert egyaránt a kilencedik helyen végzett és éppen lemaradt a döntőről. Ezután következett a 400m gátfutás, ahol Tóth Rebeka az egyéni csúcsától alig elmaradva 250m-ig vezetve végül harmadik helyen ért célba és ezzel megszerezte az első érmünket a bajnokságon! Őt követte Szemeti Péter, aki a 800m döntőjében egy nagyon jó futással negyedik helyen ért célba. Papp Kriszta nyerte az első bajnoki címet számunkra női 5000m-en jóval megelőzve az egész mezőnyt. Az egész futamot irányítása alatt tartva biztos győzelmet aratott! Közben Szabó Barbara szintén hibátlan versennyel haladt a győzelem felé. Magas kezdést választott, ami érthető is volt a meggyőző melegítését látva. Végül rontott kísérlet nélkül lett ismét magyar bajnok. A végén 190cm-re tetette a lécet melyen bíztató kísérletei voltak.

Gratulálunk minden versenyzőnknek és az edzőknek!!!

Hajrá UTE!!!!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41