Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

Papp Krisztina a legjobbak között

A felkészülésem problémamentes volt, nagyon jól sikerült – kezdte az UTE atlétája. -Hat hétig Portugáliában edzőtáboroztam, az ottani utolsó két-három hét már sejtette a jó formát, ami a Roma-Ostia félmaratonon meg is mutatkozott.

Hasonló tempót szeretnék futni most is, mint akkor. Próbálom majd kihasználni a sík pálya és a mezőny adta lehetőségeket. A nevezéseket nézve, Európából is jó kis mezőny jön össze, akik mindig tudnak 68 – 69 perc körül futni.

Arra vigyáznom kell, nehogy belefussak egy olyan tempóba, amit nem bírok végig. Az első 15 km-en nagyon észnél kell lennem, az utolsó öt-haton meg hagyni a lábaimat, ahogy mennek.
Fő cél nyáron a 10000 méter a Zürich-i Európa bajnokságon, tervezem az indulást a május 4-i magyar bajnokságon is.

Rangos helyezést szerzett a koppenhágai Félmaraton VB-n Papp Krisztina. Az erős mezőnyben pályafutása második legjobb eredményével, 1;10:08 óra a 11. helyen ért célba. A 89 indulót rajthoz állító mezőny élén öt kenyai futónő végzett, a győzelmet Gladys Cherono (1;07:29 óra) szerezte meg. Az UTE atlétanője, a jó helyezésért vívott kiélezett véghajrá után, harmadik legjobb európaiként teljesítette a távot.

Nagyon gyors volt az eleje, 3:10 körüli ezreket mentünk, én az élboly végén futottam – számolt be a versenyről Papp Krisztina. - Később a boly kettészakadt, a 10 kilométerem a rómaihoz hasonló 32:50 perc volt. Az eleje 32:14-et futott. Öten diktáltuk együtt a tempót, 15 km után (49:33  prec) volt, aki leszakadt, volt, aki felzárkózott. Ekkor, mivel az élbolyhoz felfutni már nem volt reális, az előzetesen megbeszéltek alapján helyezésre próbáltam futni. Az utolsó 2 km nagyon harcos volt, mindenki küzdött az utolsó méterekig. A vége is óriási hajrá volt, így még soha sem hajráztam a félmaraton. Itt már nagyon a helyezésért küzdöttünk.
Jó futóidő volt, 10–14 fok körüli. Végig sütött a nap, mindenki sokat frissített, én is. Szél is volt, de a kanyargós pálya miatt nem mindig szemből kaptuk.

Az előre eltervezett taktikám közel megvalósult. Nagyon örülök, titkos álmom volt tíz körül végezni.

(lapszemle és fotó: masz.hu)

GRATULÁLUNK SPORTOLÓNKNAK!

Képek

baki I. Európai Játékok - csapatgyűlés című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41