Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

Nyíregyházán edzőtáboroztak atlétáink

Több, mint 60 fővel hat napos nyíregyházi edzőtáboron van túl szakosztályunk. Idei tavaszi edzőtáborunk vasárnap ebédtől péntek ebédig tartott a nyíregyházi egyetem területén, ahová két busszal történt az utazás. Idén is csatlakoztak hozzánk azok a soproni atléták, akikkel már több alkalommal is szerveztünk tábort. Trakperger Árpád, az UTE Szervezési Igazgatójának szervezésével az egyetemi kollégium (Bessenyei Hotel) hotel részében és a belvárosi Korona Hotelben kaptunk szálláslehetőséget. Használatba vehettük mind az egyetemi fedett csarnokot, ami egyedi Magyarországon, mind a mellette álló rekortán pályát és a 8 sávos atlétikai stadiont is, így nem volt gond a hellyel csoportjainknak. Két alkalommal az uszodát is rendelkezésünkre bocsájtották, valamint szaunát is bekapcsolták számunkra a stadion épületében.

Minden korosztály atlétái, pontosan egy gyermek, egy újonc, három serdülő, valamint két idősebbekből álló csoport vett részt a táborban. A tavaszi szünettel egy időpontba esett a tábor, így sok előnyben részesült a csapat. A tábor fő célja a technikai és fizikális fejlődés, a kisebbeknek megismerni, hogy milyen egy edzőtábor, a nagyobbaknak pedig már a munka növelése.

A nehéz és fárasztó edzések között szerveztünk egyéb programokat is. Így jutottunk el az UTE - Nyíregyháza röplabda meccsre, amit a Continental Arénában játszottak, valamint a Nyíregyházi Állatkertbe, ahol eltöltöttünk egy egész délutánt és a fókashow után bejártuk az egész parkot. Természetesen a locsolást sem hagytuk ki és az edzés utáni pihentető kosarazást sem.

Mivel legtöbbjük még fiatal, valamint nagyon kezdő ezért a legfontosabbnak a motivációjuk növekedését emelném ki. A tábor észrevételeink szerint jól szolgálta a kitűzött célokat, láthatóan a fiatalok között jó kapcsolatok alakultak ki, szobákban összejöttek közösen mozogtak, beszélgettek és együttműködtek egymással. Ugyanez elmondható az edzőkről is, mindenben segítőkészek voltak, tapasztalataikkal sokat segítettek egymásnak is.

A gyerekek élményekkel tele érkeztek haza, a szülők már küldik a köszöneteket! Úgy gondoljuk sikerült kedvet csinálni az eljövendő edzésekhez, versenyekhez. Bízunk benne, hogy esetleg már a szabadtéri idényben megmutatkozik a tábor és az edzések hatása.

Köszönjük a táborban résztvevő edzőknek, Ormay Anikónak, Valkai Vivennek, Szabó Istvánnak, Nyilasi Péternek, Käfer Leventének, valamint a klub vezetésének, akiknek a munkája nélkül nem jöhetett volna létre ez a tábor.

A táborról készült képeket az alábbi linkre kattintva lehet elérni: https://www.facebook.com/pg/UTE.Atletika.Szakosztaly/photos/?tab=album&album_id=808525302674853

Hajrá UTE! Hajrá atléták!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41