Dátum: 2019 augusztus 17. (szombat) | Jácint

hírek

Lila siker a Fedettpályás Újonc Bajnokságon

Atlétika szakosztály 2019-02-09 Megtekintések száma: 147

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Magyarország Fedettpályás Újonc Bajnokságát a BOK csarnokban, ahol már az első nap újpesti atléta állhatott dobogóra. A 2006-ban született atléták versenyében Nyilasi Dorina 220 cm-es eredménnyel szerezte meg a II. helyet leány rúdugrásban.

Ugyanebben a versenyszámban indult még Ferber Abigél, aki az V. helyre ugrotta fel magát 200 cm-es eredménnyel, Németh Zsófia, illetve Pintér Dalma holtversenyben végeztek a VI. helyen, akik mindketten 180 cm-t ugrottak. Az első versenynapon egyetlen fiú indulónk volt, Horváth Simon, aki 2000 m-en szerezte meg a VII. helyet, 7:23.73-as idővel. Leány távolugrásban Nyilasi Dorina 382 cm-t, Németh Zsófia 348cm-a, Ferber Abigél pedig 3.43-at ugrott.

A második, vasárnapi napon Keresztesi Blanka kezdte a napot ötösugrással, ahol 11.02 m-es egyéni csúcsot ugrott.

60 m-en a fiúk között Zobolyák Levente futott, 8.78 mp-es egyéni csúccsal kezdte az előfutamot és bejutott a B döntőbe, ahol 8.79 mp-et futott. A lányok közül Németh Zsófia 9.86 mp-et futott, Nyilasi Dorina 9.62 mp-es időeredménnyel ért a célba, ami szintén egyéni csúcs.

Ezután a fiúk távolugró számában voltunk érdekeltek, négyen is indultak. Ebből Zobolyák Levente érte el a legjobb eredményt, 447 cm-es egyéni csúcsával 8. lett. Lengyel-Barsi Nimród is egyéni csúcsot érő 421 cm-es eredménnyel fejezte be a versenyt. Nagy Attila szintén egyéni csúcsot ért el és 358 cm-el fejezte be a versenyt. Simon Tamás sajnos 3-szor belépett, de tudjuk, hogy a következő versenyén fantasztikusan fog ugrani.

Az előző napi 2000 méter után, ma 600 m-en próbálkozott Horváth Simon, aminek a végén a 7. helyet szerezte meg és ő is egyéni csúccsal, 1:47.90-nel zárta az idei magyar bajnokságot.

Keresztesi Blanka a délelőtti ötösugrás befejeztével egy hosszú szünet után délután folytatta magasugrással, melyben 130 cm-es fedett pályás egyéni csúcs beállítással a kiváló ötödik helyen végzett.

Minden versenyzőnek, valamint edzőiknek (Kovács-Dóczi Orsolyának, Szabó Istvánnak és Szabó Dezsőnek) gratulálunk az elért eredményekhez, nagyon jól helyt álltak az első fontos megmérettetésen, megismerték, hogy milyen egy komoly országos bajnokság.

Köszönjük szépen a szülők támogatását és köszönjük Anikó néninek és Bea néninek is, hogy eddigi munkájukkal hozzájárultak a fiatalok eredményeihez.

 

Hajrá UTE, hajrá atléták!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41