Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

A Bp.Honvéd és az MTK-UTE nyerte a CSB elődöntőket

Vasárnap délután négy órára kialakult a szeptember 8-9-én, Székesfehérváron megrendezésre kerülő csapatbajnoki döntő mezőnye. Miskolcon, a Keleti csoportban  biztosan győzött a Bp.Honvéd együttese a DSC-SI – NYSC  előtt; a zalaegerszegi Nyugati csoportban  szoros versenyben nyert az MTK-UTE  a Pannon Duo  előtt. A harmadik helyen a Konok Kunok  és a SavArra  csapata végzett. Döntőbe került mindkét helyszín legjobb hat csapata.

A vasárnapot is jellemezték a pontversenyeket folyamatosan alakító izgalmas, változatos küzdelmek, az idényre nézve bíztató eredmények. Halász Bence  után Gyurátz Réka is idei legjobbal nyerte a kalapácsvetést/71,11 m. A jelentős versenysorozat előtt álló dr.Baji Balázs a két nap során 10,67 mp-t futott 100 méteren; 13,61-et 110 gáton és befutó tagja volt klubja 4x100-as váltójának.

„- A csapatbajnokság nyugati elődöntője vasárnap ugyanúgy kezdődött, mint szombaton: nagy SavArra – jelen esetben, nem meglepő módon Szombathelyi Dobó SE – dobásokkal kalapácsvetésben. Gyurátz Réka 71,11 méteres eredményével 16 centiméterre megközelítette az általa tartott U23 országos csúcsot!- mondta a második nap eseményeit áttekintve Kámán Bálint. -  A rövidebb gátfutó számokban Sorok Klaudia és az angliai egyetemi tanulmányairól az elődöntőre hazatérő Szűcs Valdó diadalmaskodtak idei legjobbjaikkal.

800 méteren 3-3 eredménybónusz pontot hozó idő kellett a győzelemhez Kéri Biankának és Vindics Balázsnak is. 200 métereken sajnos technikai problémák adódtak, így csak kézi méréses eredmények kerültek a jegyzőkönyvbe. Nguyen Anasztázia szoros versenyben megszerezte negyedik első helyét is az MTK-UTE duójának – összesen 56 pontot gyűjtve a hétvégén csapatának –, míg a férfiak versenyében Szűcs Valdónak majdnem sikerült meglepnie a Szabó párost – Lászlót és Dánielt –, a harmadik futamból. Mindössze egy tized hiányzott hozzá.

A nap indításához hasonlóan a zárás is az első napot idézte: izgalmas váltóversenyekkel zárult a csapatbajnokság nyugati elődöntője. A szoros pontverseny állása mellett az időjárás is okot adott az izgalomra, de ezúttal szerencsére kibírta az eső a verseny végéig. „

Döntőbe jutott csapatok, Keleti csoport 1. Bp. Honvéd SE  443 / 2. DSC-SI - NYSC  384 / 3. Konok Kunok  371.5 / 4. GEAC - Ikarus  341.5/ 5. Viharsarok  319.5 / 6. Dunamentiek 285 pont. - Nyugati csoport  1. MTK - UTE 375 .5 / 2. Pannon Duo 374 / 3. SavArra 355 / 4. FTC 334.5 / 5. Pannónia Príma 303 / 6. SVSE 270 p. (ml/ kb)

A Keleti csoport eredményeit IDE, a Nyugati csoportét IDE kattintva tudják megtekinteni!

(forrás: atletika.hu)

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41